Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kültéri világítás

Kültéri világítás

Egyre többen gondolnak rá, hogy a beltéri világításon kívül a kültérivel is érdemes foglalkozni.

Egy jól kivitelezett megvilágítással igazán kellemes hangulatot tudunk varázsolni a kertünkbe, erkélyünkre.

 

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire hangulatossá lehet varázsolni a kertet vagy az erkélyt megfelelő világítással.
Több megvalósítással is találkozhatunk, az apró pár darabostól egészen a teljes kompozíciós megoldásig.
 

                        
 

A megfelelő lámpák kiválasztása során érdemes azon is gondolkoznunk, hogy színes vagy fehér megvilágítás legyen. Amennyiben a fehér szín mellett döntünk, tudnunk kell, hogy milyen funkciót szánunk az adott lámpának, legyen az helyzet megvilágító vagy hangulat teremtő. Választhatunk falra szerelhetőt vagy önálló lámpatestet is.

Sokak számára az otthonos környezetet a meleg színhőmérséklet tudja a legjobban visszaadni. Ennek megfelelően a 3000 Kelvin és ennél kisebb értékűek kerülnek kiválasztásra. 
 

A hangulatfény mellett fontos megemlíteni, hogy a balesetek elkerülése végett, helyezzünk elég hangsúlyt az irányfény kialakítására is!
Legyen az több apró folytonosan elhelyezett vagy kevesebb, de nagyobb fényerővel rendelkező fényforrás.
Ennél a megvilágításnál általánosságban a 3000 Kelvin és 6000 Kelvin közötti színhőmérséklettel rendelkezőeket szokták alkalmazni a jobb láthatóság miatt.
 

                          
 

Abban az esetben, ha a színes fényforrásokra gondoltunk akkor is több lehetőség közül tudunk választani. Lehet például egy színes fényfüzér, ahol több szín is áll a rendelkezésünkre vagy a fix színnel rendelkező lámpatestek. Mely kifejezetten jól mutat egy gyönyörű lombkoronával rendelkező fa alsó megvilágításaként. Többen a kertben található más növényzetet is szeretik büszkén megmutatni, amire alkalmas egy leszúrható kerti lámpa. Ha nagyobb területet szeretnénk kiemelni, akkor érdemes lehet egy reflektort segítségül hívni.
 

                                       
 

A megvilágítás mellett van lehetőségünk saját világítással rendelkező dekorációs tárgyat is felhasználni kertünk, erkélyünk színesítésére. A LED egyre több lehetőséged nyújt az ilyen tárgyak különféle alakban és méretben történő gyártására. A kavicsot imitálótól egészen a bútorokig sokfélével találkozhatunk.

                                        

Dekorációs termékeinket ezen a linken találják: LINK
 

A LED megjelenésének és széleskörű felhasználásának köszönhetően tényleg csak a képzeletünk szab határt, hogy miként szeretnénk feldobni otthonunkat.

Kínálatunk:

Fényforrás nélküli kültéri lámpatestek: LINK 

              

LED fényforrással egybe szerelt lámpatestek:

kültéri mennyezeti, fali lámpák


               

kerti lámpák