Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

LED világítás - Ötletek az otthon hangulatos megvilágításához

LED világítás - Ötletek az otthon hangulatos megvilágításához

Manapság már mondhatjuk, hogy az otthon megvilágítása nélkülözhetetlen. A világítás típusának megválasztása viszont egy igen fontos pont, hisz a kiválasztott fényforrások pozitívan befolyásolhatják a megjelenést, az energiahatékonyságot, ha jól választunk.

Egy jól megválasztott lámpatest, egy álló lámpa vagy egy asztali lámpa igazi dísze lehet otthonunknak, ráadásul ha ezzel spórolni is tudunk a költségeken, akkor két legyet ütünk egy csapásra. Egy igazán szép és elegáns, vagy akár extravagáns otthoni lámpa fel fogja hívni magára a figyelmet, igazi design elem. A régi típusú fényforrások manapság már nem biztosítják a megfelelő fényt a lakásba, ehhez pedig könnyű hozzászokni. A legjobbat nem egyszerű kiválasztani, hisz a kínálat óriási. A folyamatos fejlesztés következtében szinte nap mint nap újabb termékek kerülnek a piacra.

Nyilván azon kívül, hogy feldobjuk a lakásunk belső terét, nagyon fontos érv még a fényforrások helyes megválasztása mellett az energiahatékonyság. Ennek egyik legjobb megoldása a LED, mivel kevesebb a fogyasztása és a hőtermelése, mint egy "klasszikus" fényforrásé. LED-re váltásnál tapasztalataink szerint az a legfőbb indok, hogy hosszabb távon olcsóbbak, energiatakarékosabbak, jelentősen hosszabb az élettartamuk. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy háromféle színhőmérsékletben kaphatóak: meleg fehér, napfény fehér és a hideg fehér.

Most pedig nézzünk meg pár LED-es ötletet otthonra: